Helt Off!

Ett inlägg av det kortare slaget:

Min kamera har blivit tjyvad. Vi hade fest i lördags alla svenskar (typ) i byron bay var i vårt hus. Då passade någon vidirg jävel på att ta med sig min kamera hem. jag hade gått på krogen och när jag kom hem var festen fortfarande på högvarv och kvällens värd låg däckad på en av stolarna och blev senare på natten blev buren in till sin egen säng av underskriven . Dagen efter stod det klart att min kamera var borta utan spår. Gissa om det kommer bli glada miner när kameratjyven hittas.

Vi bor kvar i samma hus som innan men vi har fått tre nya inneboende, Två av Nebos polare från sthlm och Madelene wolfhagen har bott hos oss i en vecka. Vet inte riktig hur länge denna konstellation står sig men ett tag framöver iaf. vi ska byta till ett större hus på lördag med biljardbord.  Diskussionen pågår just nu om hur länge vi stannar och vad som kommer hända framöver.

Ikväll blir det utgång och goonet har flödat i ett par timmar.  vi får se vad som händer ikväll, men ryktet går att det startats en ocensurerad blogg inom stockholms fraktionen av huset. Där det enda kravet är att man skriver berusad.

Väl Valda Ord!

Just nu sitter jag i vårat hus i byron bay och har avnjuter den första dagen med dåligt väder på över en vecka. Det är cyklon varning ett par mil längre upp och det har blåst och regnat ordentligt här hela natten. Hamish som cyklonen döptes till, Tvingade myndigheterna att evakuera större delar av whitsundays området och folk som lämnade Byron för att åka uppåt fick snällt vända tillbacka efter bara någon dag. Surfarna här nere är mer eller mindre över lyckliga då de väntas riktigt stora vågor inom en vecka.

 

 

Huset  vi skaffat här är billigare än att bo på hostel och mycket fräschare. Vi har ett stort kök och en egen grill. Sen att man slipper sova i samma rum som massa okända människor samtidigt som man har hela packningen utspridd över hela golvet är ett stort plus. Vi bor 5 pers i huset just nu, en av Nebo´s polare har flyttat in tills på fredag. Vi bor bara 200m från stranden och har ca  100m in till stan.

 

 

Vi hyrde en bil i Sydney som vi sedan körde upp till Brisbane. En nätt sträcka på 120 mil som vi avverkade på mindre än två dagar. Men då hann vi med stopp i både byron bay och surfersparadise. Jag körde största delen av sträckan och det gick bra men jag fick mycket (obefogad) kritik för delar av gruppen tyckte att jag körde utanför vägen. Jag hade nästan hoppats på att få köra över en koala eller en mindre känguru en så blev det tyvärr inte, hoppas att det bjuds på fler tillfällen att få göra det senare.

 

 

Vi stannade en natt hos Tom´s kompis som bor en bit utanför Byron Bay i ballina. Ett mycket fint område och det kostar säkert en mindre förmögenhet att bo där. Vi var framme i ballina vid 00.30 och vi gick och la oss direkt. När vi vaknade bjuds vi på en brutal frukost som Fadern i familjen bjöd på han hade tydligen vart uppe med tuppen och tänt grillen. Jag har aldrig varit med om mer gästvänliga människor.

 

Väl framme i Brisbane drabbades vi av en otrolig hetta med luftfuktighet som uppskattningsvis borde vart upp emot 80%. Vi parkerade bilen och styrde en gång marsch mot vårt hostel som låg ett par minuter bort. Jag får passa på och tacka mina föräldrar för mina fina gener som bestämde sig för att släppa ut alla vätska jag hade kvar i kroppen i svett form. Jag ville dö och funderade seriöst på att lägga mig ner och säga mina sista ord.

Väl framme vid vårt tillfälliga hem fick vi ett rum återigen längst upp, det mörknade framför mina ögon ett per sekunder till jag ser att de hade en hiss. Här vänder oturen och vi glider in på vårat rum där vi möts en kyla och en sovande Irländare. Det visade sig att det bodde ytterligare en Irländare  till i vårt rum. Jag låg och sov när hon först kom in i rummet men jag vaknade snabbt av en mörktbrummande mans stämma. Hon lät som killen som promotar nya bio filmer. Jag låtsades sova vidare men kunde inte hålla mig för skratt när jag upptäckte att det var en MYCKET liten kvinna som stod för denna mörka röst.

 

Tom bodde hos två kompisar som han och Magnusson träffat när de var här senast, En tjej och en bög som tveklöst kan vara världens fjolligaste människa. Riktigt vidriga människor som levde på sina föräldrars pengar i en fin lägenhet och som skröt om att de hade stulit sina deras kreditkort för att handla kläder för 130000.

 

Brisbane är en vacker stad en bit in i landet med en flod som flyter igenom staden. Man kan inte bada i den men de har grävt ut pooler i marken som de sedan fyllt med vatten. Vi orkade inte gå eftersom det var så fruktansvärt varmt. Vi stannade i Brisbane i två nätter och längre behöver nog ingen stanna där. Det är en liten och intensiv stad och jag har väl inte så många intryck utav själva staden förutom att 50% av alla backpackers där kommer från England eller Irland. Så det var mycket gap och skrik på stan en kväll efter länderna möttes i rugby.  

 

Vi klev upp ganska tidigt på morgonen för att åka neråt till Byron Bay igen Det tar ca 1.5h att köra mellan Brisbane och Byron Bay. I Byron var luftfuktigheten inte alls lika påträngande men fortfarande varmt. Det är lite för kallt för att bada i havet då temperaturen i vattnet bara är 27 grader ….. Man njuter knappt när man tar på sig badbyxorna och efter att ha ätit ta sin handuk och glida ner i till stranden som är ändlös för att döda några timmar. Hoppas inte kylan hemma skördar för många dödsoffer.

 

Vi mötte upp Wolfhagen en kväll för att dricka av den fantastiska goonen ( billigt skit vin) vi gick ut på stan för att då på krogen och dricka lite kvalitets öl . Ett par timmar passerar och som en blixt från klar himmel springer samtliga rakt ut från Cheeky monkeys i imponerade hastighet. Jag står först kvar som ett levande frågetecken och stirrar över den väl fyllda lokalen. Utan att begripa varför springer jag efter ut på gatan där jag hör Tom ropa att Bilen som Wolfhagen och hennes polare köpt hade haft inbrott.

 

Jag och Tom tar upp jakten och springer mot bilen. Antagligen ingen vacker syn för folk som inte riktigt begriper vad som var i görningen. Som de två atleter vi är (eller kanske  var) Avverkar vi sträckan på rekord lång tid. Väl framme vid bilen har tjyvarna stulit ett par kameror och pengar ur en plånbok. Någon hade sparkat in en av rutorna och antagligen tagit god tid på sig för att få med sig grejerna som ska ha legat utspridda runt om i bilen. Redan dagen efter åker Tejgänget ner till Sydney för att sälja bilen.

 

När vi skulle checka ut från hostelet här i byron. Frågade receptionisten vilka tjejer som skulle stanna kvar. Jag svarade att de två tyskorna skulle stanna ett par dagar till. Hon följde upp med att fråga om det var Emil och Anna som skulle vara kvar. Jag förklarade snällt att det var jag som var Emil och en något pinsam tystnad la sig i rummet. Hon tittar på mig länge och frågar om Emil verkligen är ett manligt namn i Sverige…. Detta var slutet på att presentera mig som mitt riktigt namn här nere.

 

Vi kommer antagligen stanna här i Byron ganska länge föra att senare följa värmen uppåt. Vi trivs riktigt bra här och förhoppningsvis får vi tag på jobb ganska fort här. Nebo behöver väl inte oroa sig i samma utsträckning som oss andra eftersom han försörjer sig med pokerspelande.

 

Om någon som läser skulle bli sugen på att komma ner ett tag så hör av er i god tid innan så bokar vi in er i vårt hus. Men ni gillar väl kylan för mycket för att komma ner och softa här.

 

Det tar löjligt lång tid att ladda upp bilder på bloggen så jag hänvisar till facebook istället.

 

Det blev ett ganska långt inlägg och jag har inte orkat läsa igenom det alls så ha överseende om jag har stavat fel eller särskrivit.

 

 

Sir Emil Forster


Luckiest man alive!!

den som väntar på något gott...

om ett par dagar publicerar jag ett mycket stort inlägg med den senaste tidens händelser. Det kommer innehålla följande:
Inbrott i bil + tjyv-jakt
Roadtripp rapport
Byron bay
Brisbane
Samt en kortare surf berättelse


/Sir E.Forster


RSS 2.0